Veckans tredje tävling på Rimnersvallen arrangerades på lördagen av IK Orient
Resultat
Nedan följer en sammanställning över hur föreningar i region väst (plus några andra) ställer sig till genomförande av sina planerade tävlingar. I maj/juni ser det som bekant mörkt ut, men förhoppningsvis kan läget vara desto bättre under sommarens andra halva.
Vi försöker hålla koll med jämna mellanrum, framförallt på de grön- och orangemarkerade tävlingarna. Ser ni felaktigheter får ni gärna meddela oss på mail, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mer info också i SFIFs kalander för Arenatävlingar 2020 och motsvarande för långlopp
Närmast väntar vi nu på att förbundsstyrelsen åter ska pröva frågan om tävlingar för seniorer, vilket sker 8 juni.

Maj
30 Trekungakastet, Kungälv - GENOMFÖRS i anpassad form, prel. rejält utdraget tidsschema 4/5
31 McDonaldsspelen Trollhättan - uppskjutet, nytt datum lördag 19 september

Juni
1 och 2  Resultattävlingar Nösnäsvallen i Stenungsund Löpning (må) och Längdhopp (ti) GENOMFÖRS Inbjudan
två tisdagar DM Bohuslän/Dal - UPPSKJUTET, kan komma att hållas senare i sommar/höst
6 Edetspelen, Lilla Edet - INSTÄLLT
6 Strandjoggen, Uddevalla UPPSKJUTEN
6-7 Laxaspelen, Halmstad - INSTÄLLT
6-7 Stefan Holmsspelen, Kil - INSTÄLLT
6-7 Nationaldagskampen, Göteborg/S - INSTÄLLT
13-14 Sävedalsspelen, Göteborg/S - INSTÄLLT
13-14 Angeredsspelen - info för 2020 saknas
14  Stenungsund Veckans Gren Kula GENOMFÖRS Inbjudan
18 En Midsommarnattsdröm, Lerum - INSTÄLLT
21 Trekungamötet, Kungälv - INSTÄLLT
27-28 Stafett-SM, Göteborg/S besked kommer tidigast 9 juni
26-28 Öresundsspelen, Helsingborg -INSTÄLLT
28   Stenungsund Veckans Gren Diskus GENOMFÖRS Inbjudan

3-5 Världsungdomsspelen, Göteborg/U - INSTÄLLT
4 Strömstadmilen - INSTÄLLD (arrangeras virtuellt 1-31 juli)

Hälle IF arrangerade sina majtävlingar på torsdagskvällen. Det rådde fina förhållanden för sprint med ljummet väder och lagom medvind. Anton Essén, Orient persade på 100m med 11,48 och på 200m med 23,65. Tilde Dahlberg, Hälle noterade distriktsbästa genom tiderna för F14 och F15 på 200m med 25,57. På 100m fick hon fina 12,63. Nytt F12-distriktsrekord på 200m satte Astrid Fakelius, Brattås med 26,92. Dessutom arrangerades barn-trekamper för 12 år och yngre.
Resultat Vårpremiär
Ikväll arrangerade IK Orient trestegstävlingar på Rimnersvallen. Agustin Hilmersson, Orient hoppade 13.03 och Siri Malcus Pellmé, Stenungsund nådde 10.50. Astrid Fakelius, Brattås hade alla sex hoppen längre än det gamla F12-distriktsrekordet med 10.38 som längst!
Resultat
På fredagen arrangerade IK Orient kasttävlingar på Rimnersvallens kastplan.
Resultat

Idag söndag har Stenungsunds FI och Tyft Arena IF arrangerat kula på Nösnäsvallen
Ikväll arrangerade IK Orient en höjdtävling på Rimnersvallen
Prel resultat

På onsdagskvällen (6/5) arangerade IK Orient en längdhoppstävling på Rimnersvallen.

I fredags (8/5) ytterligare en längdtävling samt kulstötning
Resultat
Hälle IF arrangerade idag ett lopp över fem km i Ljungskile. Loppet gick på den bana som användes på Ultra-SM sommaren 2019. Åtta killar och åtta tjejer deltog.
Resultat
BDFIFs styrelse meddelar att de traditionella DM-tävlingarna i juni, inte blir av. Beroende på utvecklingen, kan tävlingarna komma att  arrangeras senare i sommar.
I mars beslöts att idrottsrörelsen skall få 500 miljoner för att kompensera för minskade intäkter (alt ökade kostnader). Ansökningstiden för föreningar och förbund är 1-15 maj. Svenska Friidrottsförbundets info om detta finns här: https://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=24408

Ett beslut om hur/när seniorer (födda 2001 och tidigare) skall kunna tävla, kommer tidigast 15 maj.
En liten sista inomhustävling i stav arrangerades idag i Rimnershallen
Nystartad grupp! IK Orient Veteranfriidrott

Tid och plats: onsdagar 18:45- 20:00, Rimnersvallen
Ledare: Siri Fagerlund, Jennie Andersson och assisterande tränare Linda Drottz
Anmälan och info: Via vår facebooksida “IK Orient Veteranfriidrott”
Åldersgrupp: Vuxna
Medlems- och träningsavgift: 300 kr/år eller 450:- familj
Prova på gratis!
Nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten igår, som gäller fr.o.m. 17 april:
All tävlingsverksamhet för vuxna inom svensk idrott är tillsvidare pausad.
Det innebär att vi i nuläget bara kan uppmuntra föreningar att genomföra lokal tävlingsverksamhet för aktiva som är födda 2002 och senare
.

Svenska Friidrottsförbundet har nu distribuerat ett tävlingskonceptet Veckans grenar under maj-juni, för ungdomar födda 2002-2008. Man inbjuder också till ett "webbinarium" på temat "Arenatävlingar i Coronatider" torsdag 23 april kl 18-19.
Information Veckans grenar
Inbjudan Webbinarium